Αν δεν μπορείτε να δείτε καλά αυτό το mail δείτε το στον browser
The Blue Comet #05 Newsletter

ΜΠΛΕ ΚΟΜΗΤΗΣ | ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΟΜΙΚ | ΤΕΥΧΟΣ 05 | ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑΣ - Δήμητρα Νικολαΐδη Μια ναυτική ιστορία τρόμου στις Κυκλάδες. Όλα ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν όταν ο καπετάνιος έδωσε την εντολή: "Χολεριασμένο άνθρωπο εγώ στο καράβι μου δε θέλω", "Τον κατεβάσαμε στο πρώτο ακρογιάλι"...

COLUMBA - Πανάγος Οι δυσκολίες είναι μεγάλες όταν ζεις στη σημερινή Αθήνα της κρίσης, είσαι άφραγκος, ερωτευμένος και... περιστέρι. Πώς μπορείς να τα καταφέρεις άραγε;

ΕΓΛΗΜΑ ΣΤ' ΑΝΑΠΛΙ - Δ. Καμένος, Γ. Γούσης (χρώμα) Νουάρ το 1831 στο Ναύπλιο; Πάντως στις 25 του Σεπτέμβρη, νωρίς το πρωί, ο αστυνόμος Γιωργάκης Στάϊκος διέσχιζε την κεντρική πλατεία της πόλης ανυποψίαστος γι' αυτά που θ' ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες. Μια πρωτότυπη αστυνομική ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Ράγκου.

STALKER - Στέλλα Στεργίου, Αναστασία Μπαξεβάνη (σενάριο) Σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας Μια ξαφνική φθινοπωρινή μπόρα στην Αθήνα την οδήγησε στο μικρό καφέ όπου σύχναζε αυτός. Από τότε δεν ξεκόλλησε από αυτήν, όχι μόνο το βλέμμα του...

ΜΠΕΡΛΙΝ - Νίκος Κούρτης, Κυριάκος Αθανασιάδης (σενάριο) Ο Ράντολφ Κάρτερ ζει στο Μπερλίν, την πόλη που δεν ξημερώνει ποτέ, και του αρέσει.

ΓΥΜΝΑ ΟΣΤΑ - Δημήτρης Πανταζής, Δημοσθένης Παπαμάρκος (σενάριο) "Στίγματα φέρω πταισμάτων". Το τέταρτο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς επιστημονικής φαντασίας όπου εκτός των άλλων ένα φλας μπακ μας ξεδιαλύνει αυτά που προηγήθηκαν της καταστροφής.

ΠΟΥΛΙΑ - Darina Miroshnichenko Η "ροζ" ιστορία του τεύχους διαδραματίζεται ψηλά στον ουρανό, έχει κάτι από Χίτσκοκ αλλά στο πιο χρωματιστό και πιο αισθησιακό.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ - Δημήτρης Παγώνας, Γιάννης Ράγκος (σενάριο) "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου". Άλλη μια ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα.

ΡΑΛΛΟΥ - Ίριδα Μούζου "Χόμπι και Έρωτας". Φαίνεται πως για την ερωτευμένη Ραλλού ισχύει η παροιμία "μάθε τέχνη κι άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε" τουλάχιστον όσον αφορά τη μάθηση.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ - Αντώνης Βαβαγιάννης Άλλη μια ιστορία της σειράς με τον βαρκάρη που έχει πάντα κέφια και χιούμορ, λίγο μαύρο και κάπως οδυνηρό για τους επιβάτες του. Στο επεισόδιο, φροντίζει ιδιαίτερα την... ασφάλειά τους.

ΞΕΠΑΡΕΟΥ - του Φοίβου Βογιατζή Διακοπές χώρια. Κι έχω στεναχώρια. Μια ιστορία απελπισμένης αναζήτησης συντρόφου διαθέσιμης για "ερωτική απανθράκωση"(!) στην υπέροχη καλοκαιρινή Νίσυρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΒΑΒΕΛ από τον Θοδωρή Δημητρόπουλο Οι συντελεστές του θρυλικού περιοδικού κόμικ μας μιλούν για την εποχή, τους συνεργάτες, την ατμόσφαιρα του περιοδικού και του Φεστιβάλ: "Κάναμε ολόκληρη ιστορία μια παρέα ανθρώπων. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην ήξερε τη Βαβέλ. Μπορεί να μην τη διάβαζε, αλλά την ήξερε. Στο Φεστιβάλ είδαμε πόσο τεράστιο πράγμα είχε δημιουργηθεί στα χρόνια."

ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚ - από τον Σπύρο Γιαννακόπουλο Οι νέες κυκλοφορίες στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά και το Τop 5 comics που μας δίνει ο Δημήτρης Καμένος.

Ο ΘΕΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ - Χρήστος Οικονόμου (εικονογράφηση Ραφαέλλα Κόνη) Ο πολύ γνωστός και βραβευμένος συγγραφέας (η συλλογή διηγημάτων του Κάτι θα γίνει θα δεις, εκδ. Πόλις, 2010, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος) μας μεταφέρει στην εθνική οδό, χειμώνα, με χιόνια και αλυσίδες στ' αυτοκίνητα.

URBAN CANVAS - από τον Αλέξανδρο Σιμόπουλο Ο Δημήτρης Ταξής ή Taxis, δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στα κόμικ, στο γκράφιτι και τη ζωγραφική.

Syndromes

Μπλε Κομήτης

bc@polarisekdoseis.gr
www.polarisekdoseis.gr

POLARIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 17 | 10681 ΑΘΗΝΑ | τ +2103836482

Aν δεν θέλετε να σας στέλνουμε τα μέιλ μας, παρακαλώ διαγράψτε τη διεύθυνσή σας από τη λίστα πατώντας: ΔΙΑΓΡΑΦΗ