The Blue Comet #09 Newsletter

τιμή: 5,5 ευρώ

ΜΠΛΕ ΚΟΜΗΤΗΣ | ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΟΜΙΚ | ΤΕΥΧΟΣ 09 | IOYNIΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

έγραψαν:
O Κομήτης αποτελεί μια δουλειά περισυλλογής, ανάλυσης και αγάπης για την 9η Τέχνη (Smassing Culture/To Περιοδικό)

Επιχειρώντας να καλύψει το κενό στις ανθολογίες σύγχρονων, ποιοτικών εναλλακτικών κόμικς για ενηλίκους, ο Μπλε Κομήτης έβαλε ψηλά τον πήχη από την πρώτη μέρα της έκδοσής του. Φτάνοντας στο έβδομο τεύχος του, αποδεικνύει ότι μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα. (Καρέ-Καρέ / Εφημερίδα των Συντακτών)

O Μπλε Κομήτης, λοιπόν, έρχεται να ενώσει το νήμα μίας εγχώριας παράδοσης στο είδος,  που ξεκινάει αρκετά πίσω στο χρόνο: από τον Μικρό Ήρωα, στις ιστορικές εκδόσεις Μαμούθ που έμαθαν σε μικρούς -και μεγάλους- ξένους κομικ-ούς χαρακτήρες όπως τον Λούκυ Λουκ και τον Τεν Τεν, στο περιοδικό Βαβέλ που για πολλά χρόνια κρατούσε τη σημαία της γενικότερης underground κουλτούρας, μέχρι το πιο πρόσφατο 9 που βρισκόταν ένθετο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. (Κόμικ/POPAGANDA)

To 9o τεύχος από 22 Ιουνίου 2019 σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα σε όλη την Ελλάδα

Στο τεύχος Iουνίου 2019 του Μπλε Κομήτη, ελληνικές και ξένες σειρές κόμικ από κορυφαίους δημιουργούς:

ΣΑΤΑΝΙΑ Επεισόδιο 4ο - Fabien Vehlmann, Kerascoet Ο Λεγκόφ είναι πλέον τελείως ανεξέλεγκτος και μαζί με αυτούς που αντικρίζουν η Σαρλί και οι άλλοι συνθέτει ένα εφιαλτικό περιβάλλον μέσα στην καυτή και ...ψυχρή (!!!) κόλαση. Η καταιγιστική περιπέτεια κόβει την ανάσα στο 4ο επεισόδιο.

ΛΗΣΤΕΣ Επεισόδιο 4ο - Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΘΥΜΙΟΥ ΝΤΟΒΑ, Γιώργος Γούσης, Γιάννης Ράγκος (σενάριο) Οι Ντοβαίοι μετά το φονικό προσφεύγουν στον ηγούμενο στο Μοναστήρι του Αϊ-Λια προσβλέποντας σε άφεση αμαρτιών αλλά οι Γιολδάσηδες γυρεύουν εκδίκηση.

ΑΡΠΗ Επεισόδιο 4ο - Έλενα Γώγου, Ηλίας Κυριαζής (σενάριο) Η Άρπη και η Τεύτα σε τρομερή δράση σαρώνουν όλα τα εμπόδια στο δρόμο τους, φτάνουν στο σπίτι που διασκεδάζει ο Κίλμπερν και υποβάλουν το αίτημά τους με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο.

ΜΕΡΕΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ Επεισόδιο 4ο (διπλό) - Παναγιώτης Παντaζής, Στρατής Ρέλλος (σενάριο) Κυριακή του Πάσχα. Οι έφηβοι δεν πολυασχολούνται με το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού γιατί περιμένουν το δικό τους παραδοσιακό βράδυ του Πάσχα στα μπαρ. Μερικοί όμως νομίζουν πως αντέχουν το ποτό...

ΚΟΒΑΝΕ CALLING Επεισόδιο 4ο - Zerocalcare Το μοντέλο Ρόζαβα: Σε πρώτη ματιά οι προσφυγικοί καταυλισμοί σε όλον τον κόσμο μοιάζουν ίδιοι. Η διαφορά όμως είναι ότι αυτός της Ρόζαβα είναι αυτοδιαχειριζόμενος.

ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ - Αντώνης Βαβαγιάννης Το 1810, με διαταγή του αυτοκράτορα Φραγκίσκου του 2ου, αποφασίζεται να γκρεμιστούν τα τείχη της Κρακοβίας ως ξεπερασμένος τρόπος άμυνας. Κι όμως οι σημερινοί τουρίστες τα θαυμάζουν ακόμη. Πώς σώθηκαν; Με ποια "λογικά" επιχειρήματα σταμάτησαν την κατεδάφισή τους; Η Ιστορία με τα μάτια του Βαβαγιάννη έχει άλλο ενδιαφέρον.

Εκτός των νέων σειρών, η ύλη του τεύχους περιλαμβάνει αυτοτελείς ιστορίες από καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες και τις γνωστές και αγαπημένες στήλες νέων και συνεντεύξεων:

Columba #02 - Πανάγος Εφιάλτες, έρωτες και συμπλοκές με τα όργανα της τάξης στους δρόμους και τα... καλώδια της ΔΕΗ στην Αθήνα του Άγγελου.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ - Αντώνης Βαβαγιάννης Ο Θάνατος είναι τελειομανής, φυσικά. Τα λιγοστά του λάθη τον εκνευρίζουν αφόρητα.

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ - Κωνσταντίνος Κάτσος Οι τεχνικές της πολιορκίας των κάστρων στην καθημερινή μας ζωή.

URBAN CANVAS: ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΑ από τον Αλέξανδρο Σιμόπουλο Η Κυκλοθυμία χρησιμοποιεί το γκραφίτι, τη ζωγραφική, τη χαρακτική, το τατουάζ, τις αυτοεκδόσεις και τη φωτογραφία με ειλικρίνεια, δύναμη και ευαισθησία για να χτίσει το προσωπικό της σύμπαν.

ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚ - από τον Σπύρο Γιαννακόπουλο Οι νέες κυκλοφορίες κόμικ στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά και το Τop 5 comics που μας δίνει σε αυτό το τεύχος ο Αντώνης Βαβαγιάννης.


Μπλε Κομήτης

bc@polarisekdoseis.gr
www.polarisekdoseis.gr

POLARIS ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 17 | 10681 ΑΘΗΝΑ | τ +2103836482

Aν δεν θέλετε να σας στέλνουμε τα μέιλ μας, παρακαλώ διαγράψτε τη διεύθυνσή σας από τη λίστα πατώντας: ΔΙΑΓΡΑΦΗ