ΔΩΡΕΑΝ αποστολή προϊόντων για αγορές (σύνολο) άνω των 15 ΕΥΡΩ. Για μικρότερα ποσά (σύνολο αγορών), χρέωση για έξοδα αποστολής 2,2 ευρώ . Τα προηγούμενα ισχύουν μόνο για προορισμό εντός ΕΛΛΑΔΑΣ.
Υποστήριξη Πελατών

Οι οδηγίες που ακολουθούν αφορούν σε προϊόντα λογισμικού που δεν κυκλοφορούν και δεν υποστηρίζονται πλέον από την εταιρεία μας. Η σελίδα είναι μόνο για τους φίλους που έχουν ήδη στην κατοχή τους τα προϊόντα αυτά και βεβαίως εξακολουθούν να τα "τρέχουν" σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα.

Α. CRAZYMACHINES 2

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Α1. Δεν τρέχει η εφαρμογή.

Α2. Παρουσιάζεται μήνυμα παρόμοιο με "missing d3dx9_xx.dll".

Α3. Παρουσιάζεται μαύρη οθόνη

ΛΥΣΕΙΣ

Α1.
Θα πρέπει να συγκρίνετε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος όπως αναγράφονται στη συσκευασία με τα χαρακτηριστικά που έχει ο υπολογιστής σας. Τις περισσότερες φορές η κάρτα γραφικών είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα. Αν οι απαιτήσεις καλύπτονται, στείλτε μας με mail στη διεύθυνση support@polarisekdoseis.gr το αρχείο "cm2.log" που υπάρχει στο σκληρό σας δίσκο στο φάκελο "C:\Polaris Ekdoseis\Cm2".

Α2.
Το πρόβλημα είναι πιθανόν να οφείλεται σε κάποιο σφάλμα του DirectX (συλλογή εφαρμογών που υπάρχει στα Windows και χρησιμοποιείται ευρύτατα για παιχνίδια). Πρέπει να "κατεβάσετε" και να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση του DirectX από το site της Microsoft : http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&displaylang=en (εγκαθίσταται στα λειτουργικά συστήματα: Windows 7, Windows Server 2003 Service Pack 1, Windows Server 2003 Service Pack 2, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP Service Pack 2, Windows XP Service Pack 3). Αν έχετε προβλήματα σύνδεσης, η έκδοση του Ιουνίου 2010, υπάρχει στο CD-ROM της εφαρμογής, όπου μπορείτε να "τρέξετε" το αρχείο DXSETUP στον φάκελο \Addapps\newdx\;.

Α3.
Δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε και να εγκαταστήσετε πάλι την εφαρμογή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει πιστά τις οδηγίες της προηγούμενης παρατήρησης 2 σχετικά με το DirectX. Καταγράψτε την ανάλυση που χρησιμοποιεί η οθόνη σας από τον πίνακα ελέγχου των Windows (Start>Control Panel>Display ή Έναρξη>Πίνακας Ελέγχου>Οθόνη), για παράδειγμα 1440x900 pixels. Ανοίξτε με διπλό αριστερό κλικ το αρχείο cm2.ini που υπάρχει στον φάκελο: "C:\Polaris Ekdoseis\Cm2". Εκεί, αν οι αναγραφόμενες τιμές στις ρυθμίσεις ScreenWidth και ScreenHeight είναι διαφορετικές από 1440, 900 αντίστοιχα, αλλάξτε τις σε αυτές που έχετε για την οθόνη σας.

Β. Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (μόνο για τα Windows)

Β1. Διορθωτικό αρχείο για να τρέχουν τα CD-ROM στα Windows 8.(Χρησιμοποιείται και στα XP/Vista/7) 

Β2. Δεν βλέπω ελληνικά.

Β3. Προβλήματα με τον ήχο στην Τάξη Α'-Β' δημοτικού.

Β4. Δεν ξεκινάει η εφαρμογή.

ΛΥΣΕΙΣ

Β1.
Windows 8:
"Kατεβάστε" από τις παρακάτω διευθύνσεις τα διορθωτικά αρχεία για την κάθε Τάξη:
Προσχολική Αγωγή:
http://www.polarisekdoseis.gr/patches/Win8/Preschool_Win8_patch.zip
Α-Β Δημοτικού:
http://www.polarisekdoseis.gr/patches/Win8/TaxiAB_Win8_patch.zip
Γ' Δημοτικού:
http://www.polarisekdoseis.gr/patches/Win8/TaxiC_Win8_patch.zip
Δ' Δημοτικού:
http://www.polarisekdoseis.gr/patches/Win8/TaxiD_Win8_patch.zip
Ε' Δημοτικού:
http://www.polarisekdoseis.gr/patches/Win8/TaxiE_Win8_patch.zip
Στ' Δημοτικού:
http://www.polarisekdoseis.gr/patches/Win8/TaxiST_Win8_patch.zip

Τα αρχεία αυτά είναι συμπιεσμένα (αρχεία zip) και πρέπει να αποσυμπιεστούν σε κάποιο φάκελο του υπολογιστή σας π.χ. σε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

 α) Τοποθετήστε στο drive το CD-ROM “Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ" αλλά ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ δηλ. μην τρέξετε την εφαρμογή κτλ.

β) "Tρέξτε" το αρχείο loaderF14.exe που υπάρχει στον φάκελο που δημιούργησατε για την αποσυμπίεση και ακολουθήστε τις οδηγίες που παρουσιάζονται στην οθόνη. Σε περίπτωση που εμφανιστεί προειδοποιητικό μήνυμα όπως "Windows SmartScreen prevented an unrecognised application from starting. Running this application might put your PC at risk", αγνοήστε το και πατήστε στο "More Info" και στη συνέχεια στο "Run Anyway".

γ) Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την πλέον πρόσφατη έκδοση του QuickTime αλλιώς ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω (στο Β4).

δ) Στο εξής, θα "τρέχετε" την εφαρμογή από το Start Menu (Έναρξη) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ CD-ROM που όμως απαιτείται να υπάρχει στο drive. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τον φάκελο που δημιουργήσατε για να αποσυμπιεστούν τα αρχεία, δεν είναι απαραίτητος. Μπορείτε όμως να μην διαγράψετε το αρχείο loaderF14.exe το οποίο έχει τη δυνατότητα να "τρέχει" όλα τα CD-ROM "Η Τάξη μου". Η απεγκατάσταση της εφαρμογής γίνεται επίσης από το Start Menu (Έναρξη) αρκεί να παρουσιάζονται όλα τα εικονίδια (πατήστε δεξί κλκ επάνω στον κατάλογο).


----------------------------------------------------------------------------------------------

Β2.
Windows XP:
Θα πρέπει να κοιτάξετε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας ώστε να έχει ελληνικά. Πιθανόν να χρειαστεί να έχετε το αρχικό CD-ROM εγκατάστασης των Windows XP γιατί ορισμένα αρχεία μπορεί να μην υπάρχουν στο σκληρό σας δίσκο και να σας ζητηθεί να εισαγάγετε το CD-ROM στον οδηγό (driver).
Αρχικά πατήστε κάτω αριστερά στο Start (στον λογότυπο των Windows) και μετά ανοίγετε τον "Πίνακα Ελέγχου" (Control Panel) και
--στην καρτέλα Regional options> στο Standards and formats επιλέξτε Greek και στο Location, Greece
--στην καρτέλα Advanced> κάτω από το Language for non-unicode programs να επιλέξετε Greek, ενώ κάτω από το Code page conversion table να επιλέξετε όλα τα κουτάκια που αναφέρουν Greek (π.χ. 10006, 1253 κλπ).

Windows Vista/7:
Θα πρέπει να κοιτάξετε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας ώστε να έχει ελληνικά. Πιθανόν να χρειαστεί να έχετε το αρχικό CD-ROM εγκατάστασης των Windows Vista γιατί ορισμένα αρχεία μπορεί να μην υπάρχουν στο σκληρό σας δίσκο και να σας ζητηθεί να εισαγάγετε το CD-ROM στον οδηγό (driver).
Αρχικά πατήστε κάτω αριστερά στο Start (τον κύκλο με τον λογότυπο των Windows) και μετά ανοίγετε τον "Πίνακα Ελέγχου" (Control Panel) -> Regional and Language Options (ανοίγει παράθυρο με 4 καρτέλες που επιγράφεται Regional and Language Options).
A) στην καρτέλα  Formats επιλέξετε Greek και
B) στην καρτέλα Location, επιλέξετε Greece.
Γ) στην καρτέλα Keyboards and Languages επιλέξτε Change keyboards και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, εκεί στην καρτέλα General υπάρχει το Default input language που πρέπει να επιλέξετε Greek (Greece) ενώ ακριβώς από κάτω στην περιοχή Installed services να πατήσετε στο πλήκτρο Add και από το μενού να επιλέξετε Greek (Greece) και keyboard Greek (τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα του). Στη συνέχεια πατήστε apply και θα κλείσει το δεύτερο παράθυρο
Δ) Στο πρώτο παράθυρο (που επιγράφεται Regional and Language Options) κάτω από την 4η καρτέλα Administrative θα πατήσετε στο πλήκτρο Change system locale και θα επιλέξετε Greek (Greece).
Στο τέλος πατήστε ΟΚ ή Apply στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου. Το παράθυρο θα κλείσει και θα μπορείτε πλέον να γράφετε και να διαβάζετε ελληνικά.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Β3. Στην εφαρμογή "Η ΤΑΞΗ ΜΟΥ Α΄-Β' Δημοτικού", σε μερικά συστήματα, δεν ακούγεται ο ήχος των τραγουδιών της δραστηριότητας με το cd player. Μπορείτε να κατεβάσετε το διορθωτικό πρόγραμμα πατώντας εδώ. Το διορθωτικό πρόγραμμα βρίσκεται συμπιεσμένο σε (zip) σε φάκελο. Αφού αποσυμπιέσετε τον φάκελο (στην επιφάνεια εργασίας κατά προτίμηση) θα πρέπει να "τρέξετε" το αρχείο "TAXHAB_diorthotiko" με διπλό αριστερό "κλικ". Η εγκατάσταση θα γίνει αυτόματα.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Β4. Το πιθανότερο πρόβλημα που υπάρχει και δεν τρέχει η εφαρμογή "η Τάξη μου",
είναι ότι δεν επικοινωνεί σωστά με το QuickTime. Αν όμως έχετε εγκαταστήσει σωστά την νέα έκδοση του QuickTime στον υπολογιστή σας και η εφαρμογή η Τάξη μου δεν τρέχει, τότε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε το διορθωμένο αρχείο (patch) της εφαρμογής σύμφωνα με τα βήματα που υποδεικνύονται παρακάτω (στο Β).

Εγκατάσταση QuickTime:
i) Απεγκαταστήστε το παλιό QuickTime από τον υπολογιστή σας (επιλέξτε uninstall everything)

ii) "Κατεβάστε" από τη διεύθυνση http://www.apple.com/quicktime/download/ τη
νέα έκδοση του QuickTime για windows XP ή Vista.

iii) Με διπλό κλικ "τρέξτε" το αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασής
του.

iv) Aν το QuickTime τρέχει σωστά και η Τάξη μου όχι, τότε ακολουθήστε τα
παρακάτω βήματα:
-Start>Programs>QuickTime αριστερό κλικ στο QuickTime player
-Στο μενού του QuickTime player, πατήστε Εdit>Preferences>QuickTime
preferences>Advanced, στην κατηγορία video ακυρώνετε το directΧ και
επιλέγετε το Safe mode (gdi only)
-Apply

---------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
Τράπεζα Πειραιώς   Verified by Visa   Mastercard Securecode   Secure and authentic site
Developed by Antithesis Group